Brighton East New Home

This Brighton home was renovated into a French Provincial treasure while maintaining its elegance, luxury and practicality.

Brighton East New Home

French Provincial

Loving where you live can be a problem if your home no longer works for you and your lifestyle.

The professional couple who own this house in Brighton East were already halfway to the solution, having bought the neighbouring property to their old home.

They wanted Sherbrooke to demolish and replace the neglected Edwardian weatherboard with an elegant new French Provincial style home with style, space and storage galore.

Features

  • Full Demolish of Existing Home
  • French Provincial Style New Home
  • Void above the Foyer

The beautiful heavy timber front doors have wonderful street appeal and open into a foyer that allows a direct line of vision through the house and out into the landscaped back garden. A void above the foyer creates a sense of space and light that flows throughout the interior.

Polished Victorian Ash floorboards that are used throughout the Brighton East home start here, with a feature border of brushbox further defining the entry. The timber combines well with white walls and high white-finished ceilings to continue the clean, calm, peaceful sensation.

The ground floor features formal lounge and dining rooms as well as a relaxed kitchen/family/meals area, laundry and powder room, and expansive doors onto the terrace, leading onto the pool and garden.

There is also one bedroom downstairs (with ensuite) that is currently set up as a study, as well as a second study upstairs. Also on the first floor are four bedrooms, three bathrooms (two ensuite) and parents’ retreat, with views to the garden and pool.

The stylish monochromatic kitchen offers a seamless and efficient working area with dual ovens and easy-care finishes such as granite bench tops, full gloss white cupboards and stainless steel appliances.

A European background led to the owners requesting such features as double-glazed windows that open in three directions, hydronic heating and European fittings and appliances. Underground has parking for four cars, a full workshop, storage area and theatre room.

The owners were so delighted with the end result that Sherbrooke has been engaged in two further projects.