Development Type: New Builds

Leonie and Tom love living in the leafy suburb of Surrey Hills, Melbourne. Their delightful new home has been designed and built to combine period grace with modern, open plan living. However, the project started as a major challenge for both the owners and the Sherbrooke Design & Construction team.

Recommended by a local draftsman, Sherbrooke were engaged to renovate and extend the period home Leonie and Tom had lived in for 16 years.

See case study

The stunning transformation by Sherbrooke Design and Construction of this Brighton home won Best Heritage Renovation/Restoration at Bayside Council’s Bayside Built Environment Awards.

The Bayside City Council Built Environment Awards showcases and celebrate Bayside’s most outstanding building designs within the municipality. The awards raise community awareness of design, landscape and heritage issues and publicly acknowledge architects and designers who have positively contributed to the city’s built environment.

See case study

Loving where you live can be a problem if your home no longer works for you and your lifestyle.

The professional couple who own this house in Brighton East were already halfway to the solution, having bought the neighbouring property to their old home.

They wanted Sherbrooke to demolish and replace the neglected Edwardian weatherboard with an elegant new French Provincial style home with style, space and storage galore.

See case study

Upon inspection of the site it was easy to see why the entire design for this Williamstown home was a contemporary interpretation evolving from maritime history in the midst of the serene bayside suburb of Williamstown.

It was paramount to our clients that the design embraced and captured the amazing continuous panoramic views from the Westgate Bridge, to the eastern side of the CBD and to the bayside suburbs of St.Kilda and beyond.

See case study

Our clients, who work from their Hawthorn home, wanted a striking contemporary building with an integrated office.

Their block had an eight-metre variance in levels, falling from rear to the front – a challenge, but one which helped create a home with a real ‘wow’ factor.

In practical terms, they needed four bedrooms, two with ensuites and the master with an extensive walk-in robe. They also wanted a third bathroom to service the living areas, which include a generous rumpus room and formal entertaining area.

See case study