(03) 9594 8400 Contact Us
D487-19-min

Kew

Case Study

A celebration of old and new is the best way to describe the way this Victorian beauty has come into the 21st century.

The former grand mansion in Kew was jaded and in need of a serious update, not only to return it to its former glory but also to ensure it measured up to the current needs of its owners.

Sherbrooke’s design allowed the home to retain its gracious charm from the street frontage and flow seamlessly into a completely modern wing at the rear. What was an outdated Seventies home renovation is now transformed with a state-of-the-art kitchen, as well as dining, living and laundry areas.

Some improvements were made to the original home including building a new, extended Colorbond verandah roof at the front and the ironbark floorboards in the entry areas re-laid and polished.

This front section includes a formal sitting room, home study, library, two large bedrooms and a central bathroom, all set either side of the traditional hallway and peacefully away from the busy central hub.

The new home extension offers a contemporary open-plan living and entertainment area both inside and out, with the huge deck a great place for relaxing or easy access to the pool, spa and landscaped gardens.

Upstairs, the master bedroom, ensuite – with spa – and parents’ retreat, opens onto a private, sundrenched balcony overlooking the pool.

Interesting features of this home include a CBUS electrical system offering fully automated and programmable lights, music and heating, a colour video intercom system, hydronic heating and twin Ilve stoves.

The home was runner-up (silver medal) in the 2008-2009 HIA Victorian Housing Awards in the over $500,000 extension/renovation category.

Back to Case Studies

Case Studies

See an overview of some recent projects Sherbrooke has had the pleasure of being involved in.

View Case Studies